Fightplay.tv

Nu har jag inte skrivit något blogginlägg på länge. Har dock inte varit helt sysslolös under tiden, utan det har faktiskt varit en hel del plåtande och redigerande…

Börjar med en liten tillbakablick, nämligen från slutet av januari när jag fick besök i studion av Mathias, Rina och Stephanie (Papaya Models).

Uppdraget denna gång var bakgrundsbilder till agenturens nya samarbete med siten Fightplay.tv, ett för mig månatligen återkommande uppdrag som säkert blir både roligt och lärorikt.

Har allt oftare på senare tid använt min ljusmätare, en Sekonic L-758DR, vilket onekligen börjar ge resultat. Med denna kan man relativt fort och enkelt – innan plåtningen! – sätta ett ljus utifrån en idé. Sådan kan exempelvis omfatta hur highlights och hårljus ska se ut, var och hur kraftfull skuggan ska vara samt styrkan på eventuellt kickerljus. Därpå behövs i regel bara små, små ändringar sedan modellen står på plats.

Ljusidén denna gång var ett s.k. rimlight, en ljuskant längs flickornas sida samt ett något mer accentuerat ljus på ansiktet och överkroppen.

Bifogar en behind-the-scenes-bild och ett par slutliga bilder ovan:)

  • June 26, 2014 - 23:10

    Fightplay - Tja. Gryma bilder. Får vi (Fightplay) använda bilderna till vårt instagram konto. @fightplayReplyCancel

Din mail kommer inte att delas. Obligatoriska fält är markerade *

*

*