Rosinja in Action

 

 

Tisdag eftermiddag träffade jag Rosinja M för en plåtning med armé- eller militärtema, dagarna innan hon skulle åka hem till ännu södrare delar av Sverige. Hade sagt att jag skulle försöka klippa in lite andra, actionspäckade, bakgrunder till bilderna…

Vi styrde kosan till ett sandtag ute på Ingarö, Värmdö, ett stort vidsträckt sandtag där jag plåtat förut och där det också funnits lite användbara prylar. Med rätt ljs kunde det bli riktigt bra resultat. Min underbara Qvinna följde med och assisterade, då blixtljuset on location var några Elinchrom med softboxar på stativ och det blåste lite grann. En timme senare var vi tvungna att packa ihop, när solen – ljuset snett bakifrån vänster på Rosinja – tyvärr sjönk alldeles för fort. Vi hade inte hunnit med några av de andra coola ombytena hon tagit med, men vi var mer än nöjda med resultaten ur kameran.

I efterarbetet sedan letade jag fram lite passande bakgrunder och provade mig fram. I montage som dessa behöver man balansera perspektiv, skärpedjup, skuggor, färger, toner m.m. på ett trovärdigt vis. Bonus, för den som inte redan sett, så vibrerar faktiskt luften i bakgrunden, av värmen.

”I krig finns inga osårade soldater.” – Jose Narosky.

 

Din mail kommer inte att delas. Obligatoriska fält är markerade *

*

*