Babystudion i Vasaparken

Babystudion och Lasse Kühlers dansstudio har under sommaren inlett ett samarbete som innebär att familj- och babyfotografering sker i samband med några gemensamma evenemang, antingen som denna gång med drop in fotografering i Vasaparken i Stockholm eller i samband med babyluncher på Lasse Kühlers dansstudio på Tegnerlunden 6.

Denna dag började betydligt bättre än vad meteorologerna förutspått kvällen innan, med ömsom sol och lite molnighet istället för regnskurar. Så långt, så bra, så torrt.

Att mixa omgivningens ljus med blixtljus och få det senare att på se diskret och någorlunda naturligt ut, räknas enligt många fotografer vara bland det svåraste. Då vädret dessutom hela tiden hade svårt att bestämma sig för solsken (starkt ljus, hög kontrast med mörka skuggor, behov av upplättningsblixt) eller molnighet (svagt ljus, låg kontrast utan skuggor, behov av ljus med riktning), blev det hela inte direkt lättare. Vill man kan man kanske också lägga vissa små små svårigheter att få familjer med lite trötta/hungriga barn att tillsammans och synkront titta i och le mot kameran;)

De familjer som fotograferades fick därför stå ut med en del ljusmätning, varierande ljussättning och blixtintensitet, men de visade prov på allra största tålamod och bästa samarbetsvilja – vilket jag givetvis var mycket tacksam för. Nedan följer ett urval av bilderna, hoppas ni också tycker om dem!

  • August 31, 2014 - 15:46

    Lisa - Du är en fantastisk fotograf!ReplyCancel

  • December 21, 2014 - 18:05

    Barn- och familjefotografering innan Jul… - […] att få göra i Vasaparken, under en somrig augustimånad, se några resultat från dessa här. Resterande event genomfördes i de fina lokalerna på dansskolan vid Tegnérlunden, med delar […]ReplyCancel

Din mail kommer inte att delas. Obligatoriska fält är markerade *

*

*