Dubai – Model shoot in the heat

Ett par veckor innan avfärden till Dubai så scannade jag av siten Model Mayhem efter lokala modeller som kanske hade lust att göra en plåtning med en tillrest fotograf, på någon karaktäristisk och exotisk plats.

Förutom ett rad modeller stationerade i Dubai fanns även en blänkare ute om en model som sökte fotograf och som också befann sig i staden just denna period. Det visade sig sedan vara denna modell, Jenja Nova, ursprungligen från Vitryssland men f.n. boende i Luxemburg, som ”höll ända fram”. Ett par andra modeller visade också intresse ett par mail och så, men kunde inte bestämma sig när det närmade sig…

Morgonen för vår plåtning, ringde Jenja och lade fram ett nytt förslag: ”Skulle du vilja göra en session ute på en fin golfbana, med mig i både kort-kort och långklänning och med högklackat, spelandes golf?” …Ehh…jaa!? ..men?.. ”Jag befinner mig i ett samhälle här, en dryg timmes färd från Dubai, och har golfbanan alldeles utanför mitt fönster!”

Sagt och gjort, en taxitur (160 SEK!) och en dryg timme senare, så stod jag där med kameraväska och blixtar i ett litet miniköpcenter, och tänkte: ”Nu du, pysen, har du nog gjort bort dig rejält!..” Men inte; ett par minuter senare trippade Jenja in genom entrén och föreslog att vi kunde sätta fart.

Första anhalt var just golfbanan, där undertecknad först fick försöka övertyga själva golfcentrets ägare om våra goda intentioner. Och tydligen lyckades jag, eftersom vi minuterna efteråt fick en golfbil framkörd, med förare till vårt förfogande i några timmar:)Plåtningen genomfördes till dubbla blixtljus i försök att överträffa självaste solen, som mitt på dagen definitivt levererade sina dryga 40 grader…

Under skjutsen ”hem” till Dubai igen stannade vi dessutom till vid ett stort övergivet flygplan, som någon gång tydligen parkerats mitt ute i det ökenliknande landskapet, och genomförde ytterligare en plåtning. Trots att solen tagit ut sin rätt under flera timmar, och vi båda var rejält trötta, fick vi till några riktigt fina bilder.

Din mail kommer inte att delas. Obligatoriska fält är markerade *

*

*