Fine Art Nude i Berlin…

Tidigare i höst när jag var i Berlin på studieresa några dagar hann jag även med en plåtning med modellen Eva Evian, via Model Mayhem, som jag mötte upp vid Alexanderplatz. Hon hade ett mycket intressant utseende och en fin portfolio innehållande bl.a. ett samarbete från Paris med en av mina absoluta favoriter, Gary Breckheimer.

På grund av alltför dålig ort- och lokalkännedom fick fotograferingen tyvärr genomföras i ett allt annat än rymligt hotellrum, med Strobist-ljussättning men med mitt nya tämligen ljusstarka 85 mm f/1,8 objektiv.

Eva var ytterst lättsam och härligt rutinerad, så förutom lättare ommöbleringar innebar utrymmesbristen inga större problem alls. Det är märkligt, trots att ögonen är viktigast i ett porträtt har Eva istället ett utseende som kanske passar som allra bäst lite sorgset eller eftertänksamt, med blicken lite nedfälld. Efterbehandlingen hade jag denna gång en ganska klar inre bild av, en typ av dubbelexponering. Resultaten blev överraskande bra, dock med en något annorlunda toning än jag tänkt men som kom att passa bildstilen alldeles utmärkt.

Inom kort kommer ytterligare ett blogginlägg från plåtningen i Berlin, då med helt annat tema och efterbehandling.

– Enjoy så länge!

 

Din mail kommer inte att delas. Obligatoriska fält är markerade *

*

*