Foton till reportage i nytt hockeymagasin

Fick i mitten av juni ett roligt litet fotouppdrag: ett nystartat hockeymagasin, Hockeymagasinet Oneonone, ville ha en serie porträttbilder till ett kommande reportage om Berndt Lundgren, med anledning av hans supporterskap till Tre Kronor och medlemskapet i VM-klubben.

Vi gjorde upp om att ses på hans ordinarie arbetsplats några förmiddagar senare för några bilder i närmiljön – flera tegelbyggnader, ett mindre grönområde och en liten park. Det ytterst fina vädret dagen till ära var ingen direkt fördel, då kraftig sol i regel ger båda kisande ögon och en djup och skarp skugga. Även med objektet i mer fotovänlig skugga behöver den stora variationen till ljusstyrkan hos omgivningen överbryggas. Detta sker med hjälp av blixt, genom upplättning och bättre riktning på ljuset. Det portabla studioljuset fick därför plockas fram, med utmaningen att få det artificiella blixtljuset att inte se alltför tydligt ut.

Betydligt värre blev det i senare efterbehandling när det visade sig att jag tyvärr använt alldeles för lång slutartid för handhållen kamera på många av bilderna och de därför inte var skarpa alls. I studion där blixtljuset står för merparten av allt ljus så fryses alla eventuella rörelser effektivt, men här med en blixtinblandning på endast 20-40% av ljuset uteblev denna “fryseffekt” nästan helt.

Som tur var hade i alla fall några delar av fotograferingen genomförts med tillräckligt kort slutartid och de tillhörande bilderna var bra – uppdraget var räddat!

 

Din mail kommer inte att delas. Obligatoriska fält är markerade *

*

*